Akupunktúra

  

 

  Amit mi betegségnek nevezünk, valójában a szervezet működési egyensúlyának felborulása. Olyan állapot, ahol az energia nem tud akadálytalanul áramlani a testben. Bizonyos helyeken megakad, besűrűsödik, másutt pedig energiahiány lép fel, a legváltozatosabb tüneteket okozva.

  Az akupunktúra ezeket az energiablokkokat oldja, helyrebillenti az egyensúlyt, finoman „visszaállítja a megfelelő pályára” a szervezetet. Nem véletlen, hogy ezt a terápiát több ezer éve használják sikerrel, és napjainkban, amikor a természetes gyógymódok iránti igény egyre nő, reneszánszát éli, és a világ számos országában alkalmazzák.

  Minden esetben az akupunktúrás kezelést egy szemorvosi vizsgálat előzi me, ahol a szemorvos megállapítja, hogy alkalmas-e az illető beteg szeme az akupunktúrás kezelésre. Amennyiben alkalmas, akkor elkezdjük a terápiás terv kidolgozását, és megbeszéljük a kezelések gyakoriságát.

 

 

 

 

 

 

Szemészeti akupunktúra

 

  Rendelőnkben a szembetegségek kiegészítő kezeléseként alkalmazzuk a szemészeti akupunktúrát.Az akupunktúra hatása a kínai gyógymód szerint a Csi energiák áramlásának szabályozásával érhető el.
  Sokat tudunk segíteni a betegek komfort érzetének javításában, a látáspanaszok enyhitésében,illetve abbasn is ,hogy megakadályozzuk a szembetegség rosszabb állapotba kerülésé
t.

  Minden esetben az akupunktúrás kezelést egy szemorvosi vizsgálat előzi me, ahol a szemorvos megállapítja, hogy alkalmas-e az illető beteg szeme az akupunktúrás kezelésre.amennyiben alkalmas , akkor elkezdjük a terápiás terv kidolgozását, és megbeszéljük a kezelések gyakoriságát.

  A rendelőnkben különféle szolgáltatások összehangolásával lehetőség van arra, hogy választ kapjon a miértekre és testre szabott kezelésben részesüljön.

  A kivizsgálásban és a terápiában egyenrangú felek az orvos, optometrista, természetgyógyász ezért szükségszerűen csapatmunka jön létre. Enélkül a kezelés sikeressége nem garantálható.

  Minden AKUPUNKTÚRÁS kezelés előtt Szemfenék fotozást végzünk, és a kezelések befejeztével is hasonóan járunk el. Igy a beteg is követheti saját szemének állapotát, és nem csupán a szubjektiv érzései alapján.

  A szemészeti specialista szemorvosunk kizárja az esetleges egyéb betegségeket és megfelelő alapkezelést követően szemészeti műszeres követéssel, és ha szükséges, gyógyszeres kezeléssel segíti a szembetegek állapotának javulását,vagy a szemfenék betegségben az állapot megtartását megtartását. A funduskamerával lehet rögziteni és követni a szemfenék állapotát.