Copyright

1.Hozz√°j√°rulunk oldalunk tartalm√°nak sz√°m√≠t√≥g√©pen, vagy mobileszk√∂z√∂n t√∂rt√©nŇĎ b√∂ng√©sz√©s√©hez, kiz√°r√≥lag saj√°t felhaszn√°l√°sra t√∂rt√©nŇĎ kinyomtat√°s√°hoz.
A tartalom felhaszn√°l√°s√°nak korl√°toz√°sa:
A tartalom megtekint√©s√©nek joga nem √©rtelmezhetŇĎ √ļgy, hogy a Felhaszn√°l√≥nak k√∂zvetve, k√∂zvetlen, vagy r√°utalva enged√©lyt adunk annak a 1. pontban meghat√°rozottakt√≥l elt√©rŇĎ haszn√°lat√°ra. Az oldalunk tartalm√°t sem r√©szben, sem eg√©sz√©ben m√°solni, m√≥dos√≠tani, reproduk√°lni, illetve enged√©ly√ľnk n√©lk√ľl tov√°bbadni, rekl√°mozni, eredeti, vagy √°t√≠rt form√°j√°ban felhaszn√°lni nem lehet.

  

Adatvédelmi nyilatkozat

Csak olyan a Felhaszn√°l√≥ szem√©ly√©hez k√∂thetŇĎ (csillaggal jel√∂lt) adatokat k√©r√ľnk be, amelyek elengedhetetlen√ľl sz√ľks√©gesek az ig√©nyelt szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©s√©hez. A Felhaszn√°l√≥ √°ltal megadott adatok helyess√©g√©nek ellenŇĎrz√©se minden esetben a Felhaszn√°l√≥ feladata. Az adatok helytelens√©g√©bŇĎl ad√≥d√≥ esetleges k√°rok√©rt semmilyen felelŇĎss√©get nem v√°llalunk!
Adatv√©delm√ľnk c√©lja, hogy a felhaszn√°l√≥ink adatainak kezel√©sekor, szem√©lyes adatainak g√©pi, illetve k√©zi feldolgoz√°sakor a szolg√°ltat√°saink minden ter√ľlet√©n, olyan m√≥don j√°rjunk el, hogy minden egy√©n (tekintet n√©lk√ľl nemzetis√©g√©re, lak√≥hely√©re, vall√°si-, politikai-, vagy szexu√°lis hovatartoz√°s√°ra) jogai √©s alapvetŇĎ szabads√°gjogai, k√ľl√∂n√∂sen a mag√°n√©lethez val√≥ joga biztos√≠tva legyen. Adatv√©delmi szab√°lyaink kialak√≠t√°sakor figyelembe vett√ľk az 1992. √©vi LXIII. t√∂rv√©ny ( - A szem√©lyes adatok v√©delm√©rŇĎl √©s a k√∂z√©rdekŇĪ adatok nyilv√°noss√°g√°r√≥l - ), valamint az 1998. √©vi VI. t√∂rv√©ny ( - Az egy√©nek v√©delm√©rŇĎl a szem√©lyes adatok g√©pi feldolgoz√°sa sor√°n, Strasbourgban, 1981. janu√°r 28. napj√°n kelt Egyezm√©ny kihirdet√©s√©rŇĎl - ) rendelkez√©seit.
Az adatvédelem biztosítása
Szolg√°ltat√°saink ig√©nybev√©tel√©hez sz√ľks√©ges szem√©lyes adatok feldolgoz√°s√°t magunk v√©gezz√ľk, k√ľlsŇĎ adatfeldolgoz√≥ term√©szetes szem√©lyt, vagy k√∂z√ľletet nem vesz√ľnk ig√©nybe. A szem√©lyes adatokat tartalmaz√≥ adatb√°zishoz alkalmazottainkon k√≠v√ľl m√°s (jogosulatlan szem√©ly) nem f√©r hozz√°. Alkalmazottaink a szem√©lyes adatokat a Felhaszn√°l√≥ enged√©lye n√©lk√ľl nem m√≥dos√≠thatj√°k, m√°s adatt√°rol√≥ra √°t nem vihetik, tov√°bb√° harmadik f√©lnek √°t nem adhatj√°k.
Az adatkezel√©s idŇĎtartama
A Felhaszn√°l√≥ szem√©ly√©re vonatkoz√≥ adatok kezel√©si idŇĎtartama azoldal haszn√°lat√°val √∂sszef√ľgg√©sben keletkezett szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek idŇĎtartama alapesetben hat√°rozatlan, a Felhaszn√°l√≥val fenn√°ll√≥ jogviszony idej√©ig tart. A jogviszonyt az adatok t√∂rl√©s√©vel megszŇĪntetheti a Felhaszn√°l√≥, vagy a Felhaszn√°l√≥ k√©r√©s√©re az adatok t√∂rl√©s√©t elv√©gezz√ľk. Az adatok t√∂rl√©se az adatt√°rol√≥ szerveren mindk√©t elj√°r√°ssal technikailag v√©gleges, a t√∂r√∂lt Felhaszn√°l√≥i adatok nem √°ll√≠that√≥k vissza.
. A Felhaszn√°l√≥ tev√©kenys√©g√©re vonatkoz√≥ adatok kezel√©si idŇĎtartama
Az oldal szolg√°ltat√°sainak ig√©nybev√©telekor a Felhaszn√°l√≥hoz √©s az √°ltala az oldalunkon v√©gzett tev√©kenys√©gekhez kapcsol√≥d√≥, ez√°ltal k√∂zvetetten szem√©lyes adatnak minŇĎs√ľlŇĎ - IP c√≠m - automatikusan √°tad√°sra ker√ľl fel√©nk. A felhaszn√°l√≥i IP c√≠mek a honlap biztons√°ga (t√°mad√°si k√≠s√©rletek) √©s a szolg√°ltat√°s zavartalan mŇĪk√∂d√©s√©nek biztos√≠t√°sa (hib√°k √©szlel√©se √©s kik√ľsz√∂b√∂l√©se) √©rdek√©ben napl√≥zzuk √©s egy √©vig megŇĎrizz√ľk. Az IP c√≠met semmilyen m√°s, a Felhaszn√°l√≥ √°ltal √∂nk√©nt meg nem adott adattal, vagy a Felhaszn√°l√≥ √∂nk√©nt az oldalunkon v√©gzett tev√©kenys√©gein k√≠v√ľl esŇĎ esem√©nnyel nem kapcsoljuk √∂ssze.
Fogalmak meghatározása a jelen adatvédelmi nyilatkozatban
- Felhaszn√°l√≥: Az oldal szolg√°ltat√°sait ig√©nybe vevŇĎ term√©szetes szem√©ly.
 K√∂z√ľlet (pl.: c√©g) a k√∂z√ľlet √°ltal meghatalmazott kapcsolattart√≥ term√©szetes szem√©ly.
- Szem√©lyes adat: A Felhaszn√°l√≥val kapcsolatba hozhat√≥, a szem√©ly√©re vonatkoz√≥ minden √°ltala megadott √©s az oldalon v√©gzett tev√©kenys√©g√©vel √°tadott adat, amelybŇĎl a Felhaszn√°l√≥ szem√©lye k√∂zvetlen, vagy k√∂zvetetten azonos√≠that√≥.
- Adatkezel√©s: A Felhaszn√°l√≥ √°ltal megadott √©s az oldalunkon v√©gzett tev√©kenys√©g√©vel √°tadott adatok gyŇĪjt√©se, felhaszn√°l√°sa, kezel√©se, m√≥dos√≠t√°sa, t√°rol√°sa, t√∂rl√©se.
- Jogosulatlan szem√©ly: Az adatkezel√©s szempontj√°b√≥l illet√©ktelen k√ľlsŇĎ szem√©ly.
- Felhaszn√°l√≥i tev√©kenys√©g: Az oldal haszn√°lat√°val kapcsolatos minden a Felhaszn√°l√≥ √°ltal kezdem√©nyezett tev√©kenys√©g, ide √©rtve a regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľli oldall√°togat√°st is.
- Szolg√°ltat√°s: Minden az oldal √°ltal az oldalon k√≠n√°lt, vagy hirdetm√©ny √ļtj√°n k√∂zz√©tett szolg√°ltat√°s.
Egyéb kapcsolódó fogalmak
- IP cím: Az IP cím az - Internet Protocol cím - megnevezés rövidítése. Egy egyedi internet hálózati azonosító, amelyet az - Internet Protocol - segítségével kommunikáló számítógépek egymás azonosítására használnak.
- Domain: A domain, vagy domainn√©v (tartom√°nyn√©v) az Internet egy meghat√°rozott r√©sz√©t egyedileg le√≠r√≥ n√©v. A sz√°m√≠t√≥g√©pek nehezen megjegyezhetŇĎ IP c√≠m√©t teszi k√∂nnyen megjegyezhetŇĎv√©, egyediv√©.
- Szerver: A szerver, vagy - kiszolg√°l√≥ - egy olyan - √°ltal√°ban feladat specifikusan nagyteljes√≠tm√©nyŇĪ - sz√°m√≠t√≥g√©p, amely a rajta t√°rolt, vagy elŇĎ√°ll√≠tott adatok felhaszn√°l√°s√°t, illetve m√°s szolg√°ltat√°sok ig√©nybev√©tel√©t teszi lehetŇĎv√© egyidejŇĪleg t√∂bb m√°sik (kliens) sz√°m√≠t√≥g√©pnek.
Amennyiben tov√°bbi k√©rd√©sed lenne, vagy inform√°ci√≥ra van sz√ľks√©ged, √°llunk rendelkez√©sedre, tov√°bb√° az al√°bbi dokumentumok a seg√≠ts√©gedre lehetnek:
- 1992. √©vi LXIII. t√∂rv√©ny, a szem√©lyes adatok v√©delm√©rŇĎl √©s a k√∂z√©rdekŇĪ adatok nyilv√°noss√°g√°r√≥l
- 1998. √©vi VI. t√∂rv√©ny, az egy√©nek v√©delm√©rŇĎl a szem√©lyes adatok g√©pi feldolgoz√°sa sor√°n, Strasbourgban, 1981. janu√°r 28. napj√°n kelt Egyezm√©ny kihirdet√©s√©rŇĎl
- A fogyaszt√≥v√©delemrŇĎl sz√≥l√≥ 1997. √©vi CLV. t√∂rv√©ny
- A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény