Életviteli tanácsadás

  

 

A WHO felmérése alapján az életmód nagymértékben (43%) befolyásolja az egészségünket.
 Tehát helyes és tudatos életvitellel az egészségünk hosszú ideig megtartható, illetve már krónikus betegségben szenvedő embernél az életminőség és az állapot többnyire javítható. Az életmód terápiához tartozik a helyes (reform) táplálkozás megismerése, időnkénti (állapot szerinti szorosan ellenőrzött) méregtelenítés, gyógynövények, természetes alapanyagokból készült táplálékkiegészítő szükség szerinti kúraszerű használata, rendszeres mozgás, légző gyakorlatok ismerete, meditációs, relaxációs gyakorlatok végzése.

Az életmód tanácsadás egyénre és betegségre szabott.

 

 

 

 

Milyen táplálékok segítik a szemet?

 

  Minden, ami a májra jótékony hatással van, az a szemre is. A máj- és epetisztító kúra egyúttal a szemünknek is hasznos. Gyakori, hogy a magas vérnyomás a máj működési zavara miatt alakul ki, és káros hatással van a látásra is. Az epegörcs pedig a szemnyomás növekedéséhez vezet.
 Ami a májnak és az epehólyagnak káros, az rossz a szemünknek is, ezért májtisztító gyógynövényeket és a fűszeres, nehéz ételek mellőzését javaslom. Az a véleményem, hogy mindenkinek egyéni táplálkozási rendet érdemes kidolgoznia, ezt pedig úgy teheti meg, hogy megfigyeli a saját szervezete reakcióit. Érdemes naplót vezetni, az egyik oldalra felírni, mit fogyasztott, a másikra, hogy milyen reakciót tapasztalt, így összeállítható az egyéni diéta. Van, akit bánt a káposzta, másnak kifejezetten jót tesz, az egyik ember jól bírja a zsírosabb ételeket, a másiknak epegörcse lesz tőle.
   A drasztikus étrendváltoztatás sokszor nagyobb hátránnyal jár, mint amennyi előnyt remélünk tőle. Ha valaki pörköltön és rántott húson nőtt fel, azt nem szabad egyik napról a másikra eltiltani a hústól, részben mert képtelen lesz betartani, másrészt nagy lelki megterhelés a számára.