Kontaktlencse

  

A kontaktlencse korrektív, kozmetikai vagy terapeutikus lencse, amelyet a szem szaruhártyájára helyeznek.

A kontaktlencsék legtöbbször ugyanazt a célt szolgálják, mint a hagyományos szemüvegek, de kis tömegűek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek

A kontaktológusunk a legnagyobb körültekintéssel segít kiválasztani a lencsét, részt vesz a betanításban illetve a szaruhártya rendszeres ellenőrzésében is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért kontaktlencse?

 

  A kontaktlencsében a felszabadultság, a szabadség érzése áraszt el bennünket, és boldognak érezzük magunkat.
  Nem koccan össze a szemüvegünk a barátunkéval, nem esik le az orrunkról ,nem homályosodik ba, amikor hidegből-melegbe vagy meleg helyiségből hidegbe megyünk.
  A szabadségérzésünket fokaozza, esztétikus, és ha betartjuk a viselési előírásokat sokáig /évekig- évtizedekig /viselhetjük a szemünkön.
A lágy kontaktlencse finoman illeszkedik a szemünkhöz, amikor eltelik a rövid megszokási idő, már nem is vesszük észre, hogy a szemünkön van.

A kontaktlencse rendelését mindig egy próba és egy betanítás előzi meg. Ekkor derül ki, hogy alakalmas-e a szemünk a lágy lencse viselésére.

A cukorbetegség és a pajzsmirigy túlzott müködése hatással lehet a szervezet által kivállaszitt könny mennyiségére, ezért fontos . hogy minden betegségéről tájékoztassa a kontaktlencsét illesztő szakembert.

Mindig az optikus előírásától függ, hogy az adott kontaktlencse mikor éri el a maximális viselési időt.Ahány gyártó cég, és lencsetípus van, annyiféle viselési előírás van.

Első alkalommal erről tájékoztatást kap minden új kontaktlencse viselő-az Őt vizsgáló szakembertől
A Kontaktlencse ápoló folyadékok a kontaktlencse ápoló szerei.
 Gondosan be kell tartani a lencsevislési utasítást, az
ápolófolyadékok használatánál is, hogy a szemünk még véletlenül se károsodjon.
 Amennyiben bármilyen kérdése felmerülne a kontaktlencse viselésével kapcsolatosan, szivesen válaszolunk, amennyiben leírja panaszaát.