Csúcstechnológiás szemvizsgáló módszer

   A vizsgálat fájdalmatlan, gyors, a beteg számára nem megterhelő.
Napjainkban a szemészeti vizsgálat elengedhetetlen eszköze az OCT (Optikai Koherencia Tomográf). Az OCT az éleslátás területéről, kóros elváltozásairól ad diagnosztikai szempontból fontos információt. Ezen információk alapján tudja a szemorvos a megfelelő kezelést javasolni, a betegségek lefolyását követni és a kezelés hatékonyságát megítélni, a következő gyakran előforduló betegségekben:

időskori makula degeneráció
zöldhályog
cukorbetegség okozta szemfenéki elváltozás (makulopátia)
egyéb típusú makula betegségek

Komplementer látásfejlesztés

  Napjainkban a tudomány és a technika fejlődésével, a szellemi munka egyre inkább háttérbe szorítja a fizikai munkát. Egyre többen dolgoznak számítógépes munkakörben, és az iskolai oktatásban is egyre nagyobb teret hódít a komputerizáció.

  Ennek következtében egyre jobban szaporodnak a szemüveget, kontaktlencsét viselő ember társaink, illetve egyre nagyobb a sor a szemészeti rendelők előtt, a szemklinikákra szinte lehetetlenség bejutni, sokszor napi 4-5 óra várakozás után is. Vajon miért vannak olyan sokan a szemészeten?    Részben azért, mert egyre több az optikai látáshiba (szemüveges) ember, másrészt azért,  mert egyre többen betegszenek meg szemfenék betegségben.

  Világviszonylatban kimutatott tény, hogy a föld lakosságának 80 százalékánál ki lehet mutatni a szemfenék megbetegedések valamelyik formáját.